A Travellerspoint blog

Dag 9 - 23 juli - Bryce Canyon -> Capitol Reef -> Moab

Van Bryce Canyon via Capitol Reef naar Moab

sunny 34 °C
View Olivier & Erik's 2007 US Trip on wuytserik's travel map.

Dag 9 is (weeral) een verbindingsdag tussen Bryce Canyon en Moab.
De afstanden zijn hier nu eenmaal groot, en het rijden is eerder een noodzakelijk kwaad.

Eerst nog de zonsopgang in Bryce ...
Ik sta op rond 6 uur (locale tijd) om de zon te zien opkomen rond 06.25 hr.
Onderweg (met de wagen) zie ik een hert aan de rand van de weg (op 2 meter). Het liep niet weg van het lawaai van de auto. Integendeel. Ik er voorbij, stoppen, terugrijden - achteruit dus - en het beestje stond nog te wachten totdat ik de foto door het raam kon nemen. Zelfs de flash schrok het niet af. Gelukkig ben ik geen dear hunter ...

De zonsopgang zelf was knap
Links de zon op ...
23_juli_su.._Canyon.jpg
en in de canyon mooie schaduwen...
23_juli_Br..Sunrise.jpg

Leaving Bryce Canyon, on the road ...
Ik ga terug naar de kamer voor nog een dutje, en laat de wekker afgaan tegen half 10.
We laden de auto in, rekenen af en vertrekken richting Moab.
Eerst wil de gps ons langs de snelste weg sturen, maar er is een heel mooie 'scenic byway' langs highway 12. Het is ook de weg via Capitol Reef, en daar willen we ook even stoppen.
We brunchen in het Red Rock restaurant in Hanksville. Net zoals de brunch buiten Las Vegas, zijn het oude locale dames die de zaak uitbaten en de gasten verzorgen ...

Onderweg Capitol Reef dus.
Dit is ook een National Park, en ook een mooi.
23_juli_Ca..ntrance.jpg
Leve onze 'annual pass' (genaamd America The Beautiful), want ipv per park 25$ te betalen, heb je voor 80$ het recht om overal binnen te mogen met één wagen.

In het Visitor Center vertellen ze ons dat de Scenic Drive best knap is, en ook speciaal de laatste 'dirt road' naar Capitol Gorge.
23_juli_Ca..ef_Plan.jpg

De weg is iets meer dan 10 mile (enkel) lang met onderweg steeds wisselende rotsformaties in diverse kleuren. Teveel om weer te geven, maar toch enkele hierbij ...
23_juli_Ca..f_Rocks.jpg
of nog ...
23_juli_Ca..ictures.jpg
We rijden de dirt road (topless) tot het einde aan de Capitol Gorge.
23_juli_Ca..f_Gorge.jpg
Je voelt je precies een cowboy tussen de rotsen, alleen niet te paard, maar met de wagen, en ipv cowboy tonen, speelt de radio toffe muziek.
Ik heb de hele rit op mijn digitale camera gefilmd, met toevallig bijpassende road muziek op de radio erbij ... benieuwd wat dat wordt als ik de film ga bekijken.

On to Moab ...
Na Capitol Reef is de weg vrij straight forward tot Moab.
Ik bel onderweg nog even met Guy. Een goede vriend die ongeveer dezelfde trip ook al gedaan heeft en een voice mail had achtergelaten enkele dagen geleden. Iets na Capitol Reef hadden we terug verbinding met de gsm, en kwam het sms-je binnen. Ervoor was het weer vrij droevig qua signaal.

Miles en Gallons zijn zo ongewoon dat het me niet lukt om uit te rekenen hoeveel we kunnen rijden met een volle tank, dus rijden we maar op de meter en het 'rood' (soms voorbij het rood).
Gelukkig vinden we iets voor Moab nog een benzinestation, want we waren (weeral) op dampen aan het rijden. In sommige streken slaan ze je dood met gas stations, in andere moet je ze met een microscoop zoeken.

In Moab
We komen tegen de avond aan in Moab, en doen de check-in in de "Bowen Motel Inn". (Guy, dank voor de suggestie).
23_juli_Bo..tel_Inn.jpg
Het is niet onze wagen die ervoor staat hé ...
Het motel heeft tv, airco, wireless internet, een pool. Alles wat de Bryce Canyon lodge niet had, en dat voor de helft van de prijs. Begrijpe wie begrijpe kan.
Olivier doorzoekt snel de 'adventure' folders vanuit de receptie, en we vinden een mogelijke trip op de Colorado rivier (aangeraden door Rudy, die deze trip ook ongeveer gemaakt heeft, maar toen koos voor de (tragere) jet boat trip). We boeken een mid-day rafting voor de volgende dag.

Dinner
Voor dinner is er nog een enorm onweer met massa's regen, donder, bliksem. Moessonseizoen dus ... maar ze zijn het hier gewoon. Na de regen gaan we dan naar de "Moab Brewery" voor avondeten. De BBQ saus van Olivier (bij het vlees) is vrij straf. Ik neem de special, ttz. gebakken zalm.

At night
We rijden terug naar het hotel en kruipen erin ... Olivier toch.
Gezien de lodge van Bryce niet uitgerust was met internet, heb ik nog wat blogging in te halen en ga ik voor twee dagverhalen ... Daarnaast zet ik ook nog de vpn aan voor de job en doe nog één en ander (wat snel leidt tot meer ... oso, csl, email ...). Niet goed op verlof, ik weet het, maar ik moest nog enkele einde juli deadlines halen ... en zo is mijn achterstand niet te groot als ik terug ben ...

Morgen een hele dag Moab ...
Fun (rafting) en cultuur (Arches) ... en ik weet al wat Olivier het tofste gaat vinden :-)
Tot dan,
Olivier en Erik

Posted by wuytserik 16:00 Archived in USA Tagged family_travel

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Be the first to comment on this entry.

This blog requires you to be a logged in member of Travellerspoint to place comments.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint