A Travellerspoint blog

Dag 13 - 27 juli - Las Vegas -> Death Valley -> MammothLakes

Hot, hottest / Low, lowest / High, highest. Een dag van extremen ...

sunny 49 °C
View Olivier & Erik's 2007 US Trip on wuytserik's travel map.

Als je veel wil zien, moet je ook wel veel kms doen ... we zitten al tussen de 3.000 en 4.000 km op dit moment ... en vandaag wordt een vrij lang stuk 'cruising'.
(De eigenlijke kms met de wagen zijn veel meer dan de Travellerspoint trip zelf aangeeft, omdat die precies in vogelvlucht werkt).

Las Vegas
We hebben vrij goed uitgerust 's morgens en gaan toch nog even een uurtje profiteren van de grote pool in ons hotel, de Luxor ...
27_juli_La..or_pool.jpg
Daarna doen we de check-out, laden de wagen in de parking, en vertrekken richting Death Valley.
Het is vrij druk om Las Vegas te verlaten, en we gaan brunchen in Indian Springs op de highway richting DV. Olivier wil een omelet met pancakes, en ik ga mee die richting uit ...
Het restaurant heeft ook weer een casino ... rare mannen in Nevada daar...

Death Valley
Daarna ben ik iets te ver gereden op de autoweg (tot Beatty ipv Mariposa Valley) en hierdoor zijn we halverwege in het Death Valley park binnengekomen.
27_juli_De..ntrance.jpg
We rijden noodgedwongen een deel terug de Valley in, maar dit laat ons wel toe om enkele zwarte gecamoufleerde BMW’s te zien rondrijden en hun wagen testen. De (steile) drive naar beneden in de vallei en de extreme temperaturen zijn immers ideale test omgevingen voor nieuwe modellen. De nieuwe BMW 7 is echter zo aangepast met pseudo stukken dat je niet veel kan zien …
27_juli_BM..trijden.jpg
We gaan eerst langs het Visitor center in Furnace Creek. Het is over 121° F of 49° C qua temeratuur. Er waait een zeer warme wind, net of een warme ventilator in je gezicht staat te blazen.

We begeven ons naar Zabriskies point.
27_juli_De..e_Point.jpg
Een zeer knappe lookout op verrassend speciale rotsen.

Daarna rijden we door naar Badwater, het laagste punt van de USA.
27_juli_Badwater.jpg

Hierna keren we terug (een deel van onze stappen herdoen dus), en rijden richting Mammoth lakes. We stoppen nog even langs de mooie duinen van Stovepipe Wells,
27_juli_De..s_dunes.jpg
en verlaten dan de vallei waar van onder de zeespiegel tot boven 8000 voet rijden op minder dan een uur. Enkele auto’s staan langs de weg (over-heated). Onze Mustang doet het echter goed, alhoewel een Hollander in een Dodge rental vrij goed kan volgen.
Ook hier geldt, doorrijden als je geen highway patrol of sheriff ziet. Alleen in de stadjes/dorpjes zelf best heel goed de speed limits volgen.

Mammoth Lakes
Na Death Valley gaan we naar Mammoth Lakes, een ski-oord dat ook in de winter zijn charmes heeft. Sequoia was te ver om in één run te doen, dus daarom hebben we besloten eerste Yosemite te doen, en daarna Sequoia gevolgd door San Francisco.
We tanken iets voor Mammoth in Bischop (in een Shell), waar we ook de (manuele) car wash gebruiken om onze wagen wat proper te krijgen, want hij ziet er vrij stoffig uit. De vliegen op de ruiten krijgen we er echter niet af, e ook de binnenkant is nog stoffig.
Het is al donker en laat dus. We hebben honger en besluiten te eten in Bischop in een tof restaurant Sizzler. Vriendelijke bediening, ook al komen we er juist voor keuken-sluitingstijd binnen.
De baan van Bischop naar Mammoth is prachtig en veilig, goed in het donker dus.

In het Motel6 waar we toekomen als het al donker is, worden we ook weer vriendelijk ontvangen. We kruipen er snel in (ik toch). Olivier zapt nog wat door TV-land.

Posted by wuytserik 16:00 Archived in USA Tagged family_travel

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Be the first to comment on this entry.

This blog requires you to be a logged in member of Travellerspoint to place comments.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint