A Travellerspoint blog

Dag 17 - 31 juli - San Francisco

Koud in vergelijking met de rest van de trip ...

semi-overcast 19 °C
View Olivier & Erik's 2007 US Trip on wuytserik's travel map.

Het weer
is raar in de US.
In Arizona en Utah is het in juli en augustus "moesson"seizoen, dwz. vochtig en warm met veel regenbuien en thunderstorms in de late namiddag meestal.
In Nevada is het kurkdroog en warm, althans in Las Vegas en zeker bloedwarm in Death Valley.
In California verderop is het landinwaarts zonnig, droog en warm, maar als je naar San Francisco gaat, is het in juli hier plotseling veel kouder dan de rest.
Het is hier zo'n 69° F of rond de 20° C, wat voor België misschien normaal is, maar voor hier is het koud. Zeker als de zon er niet helemaal bij is, en het mistig is.

Dat was al zo gisterenavond de 30e als we aankwamen. Vanaf Oakland ging de zon achter een filter en zaten de gebouwen van San Francisco in de wolken/mistbank.

Vandaag San Francisco
Te voet
Vandaag de 31e - vanmiddag dus, want we hebben wat uitgeslapen - is het eerst wazig, koud en mistig.
We gaan brunchen op Fisherman's Wharf in de "Boudin", wat ze hier 'Bodeen' uitspreken. Een soort mengeling tussen een bakker, een slager, een taverne en een restaurant. We eten onze broodje op, op het terras, maar het blijft frisjes.
De trui en lange broek helpen hierbij. Gedaan met de short en t-shirt voor even.

Met de wagen
De zon komt er af en toe wat door. Dat helpt, want we gaan met "dak af" de stad in voor een toer. Eerst Lombard street, die één van de meest kromme straatjes van hier is.
31_juli_SF.._Street.jpg
Dan rijden we naar de Golden Gate brug. De toppen ervan liggen in de mist, en die krijgen we niet te zien. Ik film onze rit tijdens de rit héén
Aan de andere kant stoppen we aan het Vista Point voor de verplichte foto's.
31_juli_SF.._Bridge.jpg
Aan Olivier naast de brug kan je duidelijk zien dat het hier vrij koud en winderig is ...
31_juli_SF.._Bridge1.jpg
Tot daar hadden we met de kap van de wagen open gereden (en verwarming op hard). Nu gaat de top echter dicht ...

Aan het Vista Point bemerkt Olivier een man die met een iPhone belt. Benieuwd benaderen we hem, en hij ziet onze interesse. Hij geeft ons even een tour van de iPhone, die echt knap lijkt te zijn. Adressen, bellen, muziek, video, foto's. De touch interface werkt prima. Ik mag zelfs eens een "pinch" doen op een foto om met 2 vingers in en uit te zoomen. Het werkt echt en het scherm is mooi en duidelijk.

We rijden nadien nog iets verder door naar Sausalito, om daarna terug te keren over de Golden Gate brug. De rit terug is aan de fotografie.

Terug aan de stadskant rijden we door het "Presidio" park, wat vroeger een groot militair complex was. Vervolgens gaan we weer op en af de straten van de stad in.
Het hoogteverschil is echt fenomenaal, en niet voor te stellen, zonder er zelf te rijden.
Zelfs door een foto kan je het je niet inbeelden.
31_juli_SF..straten.jpg
In sommige straten kom je boven aan, en kan je zelfs het voetpad (en de voetgangers) niet zien, vooraleer je helemaal de bult op bent ...
We rijden even langs Union Street en gaan dan naar Union Square, waar we wat snapshots van de Cable Cars nemen. We komen hier overigens later nog terug met de cable car zelf.

Met de Cable car
Een eerste poging om te 'cablen' lukt niet. We willen niet opstappen op de hoofdinstapplaats van 'Powell & Hyde' aan de Wharf (want te grote files) en iets verderop aan 'Bay street' zijn de cable cars bomvol, zodat we er niet op kunnen springen. Er komen echter plots geen cars meer aan. Waarschijnlijk is er een blokkage verderop in de stad.
De tweede poging iets voor 8-en lukt wel, en we gaan een plaats zoeken in de stad om te eten, met de cable car.
31_juli_SFO_Cable_Car.jpg

De eerste keer op een cable car is een belevenis, zegt Olivier. Vooral omdat je zomaar aan de zijkant mag hangen.
We stappen af aan de terminus bij Powell, en nemen een kijkje in Nordstroms, een fantastisch grote mall (stijl Wijnegem shopping center maar mooier).
Alles gaat blijkbaar dicht om 9, dus we besluiten een italiaan met pizza te doen op de (was het?) 3e verdieping.
31_juli_SF..dstroms1.jpg

We gaan nadien terug met de cable car, en praten met de 'conducteur-remmer', die uitlegt dat augustus hier beter weer heeft. Februari en juli zijn de koudste maanden ...
We stappen af aan 'Mason', want we zaten zonder het te beseffen op de 'Powel & Mason' lijn, maar een kleine 2 blokken verder is ons hotel aan 'Beach street'

We kruipen in ons bed, en bereiden ons voor op een vroege ochtend met check-out uit het hotel en vroeg vertrek voor het Alcatraz bezoek.

Posted by wuytserik 16:00 Archived in USA Tagged family_travel

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Be the first to comment on this entry.

This blog requires you to be a logged in member of Travellerspoint to place comments.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint