A Travellerspoint blog

Dag 2 - 16 juli - LA -> Calico -> Lake Havasu City

Mannen wat een weer ... 108 degrees Farenheit "in the evening", jaja 42 gr

sunny 42 °C
View Olivier & Erik's 2007 US Trip on wuytserik's travel map.

Mannen, mannen, mannen,
wat een weer

Gisterenochtend rond 8 waren we goed uitgerust en zijn we opgestaan. Douchen, wassen, valiezen toe.
Ontbijt om 9 in de Best Western viel best mee. Het is namelijk echt een hotel voor vliegtuigreizigers die aankomen of landen en enkel daar "crashen" voor de jet lag.
Alles smaakte verbazend goed, de koffie, het fruitsap, de toastjes, waaronder ook een soort van wafels waar je dan hele soort (hele goede) siroop op kon doen.

Driving
Het was bewolkt in LA. Geen probleem want we moesten toch landinwaarts.
Na de check out vertrokken we "dakloos" vanuit de ondergondse garage, en de temperatuur viel mee buiten.
Een laatste foto van het hotel, en weg waren we iets voor 10.
Het duurde maar even en Olivier had de Garmin gps beter door dan ik.
Hij stuurde ons de autostrade op, waar we al snel doorhadden dat we de "car pool" strook mochten gebruiken, want met 2 en "2 or more was de regel". De US-drivers "duwen" u daar vooruit tegen 65 miles, dus dat gaat voorruit. I-105, I-605, I-15 ... interstates. Car_pool.jpg

Op de wegen in LA zelf stinkt het wel wat naar rubber en uitlaatgassen, maar de charme van topless te rijden is toch enorm. Het werd warmer ... en na diverse motorways, zaten we zowat iets voor half weg naar Lake Havasu tegen Barstow aan.

Shop till we drop
Met grote signs zagen we daar een "outlet" 'à la Maasmechelen Village. Wij gaan shoppen (zoals de vrouwen) want het was solden (zoals de vrouwen). Tommy Hilfiger, Samsonite, Reebok, Gap, Old Navy, en nog meer merken die ik vergeten ben. Het werden Basketshirt/shorts bij Reebok en boxers bij Old Navy voor Olivier, en shorts bij Nautica voor mij. Een uur shoppen en passen in speed tempo.
De vriendelijke Nautica kassier wees ons op een Wallmart in Barstow, want we hadden nog een frigibox nodig.
De Wall mart was waar de man had gezegd, Morada Rd, Barstow. Wij met de car de supermarkt binnen (size Carrefour, maar iets groter).
Water, diet soda's, papieren zakdoeken (voor als we smossen in de auto) en ... 2 frigoboxen. Ene van 1 en ene van 5 dollar in isimo (soort disposable type, om weg te gooien) . Onze koffer EN achterbank zitten nu helemaal vol.

More driving
Terug op weg voor de laatste 10 km, en het werd maar warmer en warmer, de temperatuur zat ondertussen boven de 100 degrees (of.
Uiteindelijk zijn we vlak voor onze tussenstop bij Calico, aan de exit gestopt bij een tankstation om ICE te kopen (voor inde frigobox) en ... we hebben de "top down" gedaan.
We waren zowat de enigen (zelfs andere cabrio's, die nog top down reden, en we hebben het toch 2, en half uur volgehouden, knap hé.
De airco is prachtig en werkt prima ... Al diegenen die voor ons waren en het hadden voorspeld, hadden weer gelijk ...

Calico Ghost town
Voor 9$ (6+3) mochten we Calico binnen nabij Barstow, waar we gedropt werden in een oud mining dorp in een oude cowboy film. Alles was "restored" naar de tijd van vroeger. Best grappig, met airco en electrical fans binnenin de huisjes ... Calico_Ghost_Town.jpg

More driving
Half 4 en we vertrokken op het vervolg van de trip op de I-40 van Calico naar Lah Havasu City. Dit was iets langer, met veel minder verkeer. Al grappend vertelde ik Olivier dat ze in America met het vliegtuig de snelheid checken, en wat bleek, jaja, op de signs stond er inderdaad - naast massa's "Speed Check by Radar" - ook af en toe "Speed Check by Areoplane".

We hadden even bijna pech toen een klapband van een vrachtwagen 1 km voor ons, nog volledig op de weg lag. We hebben die niet frontaal, maar half weg verder "dood" gereden, moest er nog leven in zitten. Een schadecheck bij de volgende exit was negatief... Oef, want dan maakte lawaai man.
Best rechts blijven rijden dus, en weinig lane changes ...

Tanken onderweg was regular voor 51$ en 11,5 gallon, dacht ik ...

De Highway Patrol cars zijn indrukwekkend. Tegen 90 miles rijden ze over en weer, en er stond er juist één aan het benzinestation. Ze houden alles in het oog, met 2 of 3 shotguns en een machinegeweer rechtop in de wagen.

Wat de radio betreft, moet je hier flippen van de ene FM post naar de andere, tenzij je sateliet radio hebt. Wij hebben dat niet in onze rental, maar spelen MP3's van onze Garmin via een FM kanaal op de radio. De Garmin kleeft ondertussen op de ruit binnen en zit via een kabel in de sigaretten aansteker). Dat gaat ook prima.

Lake Havasu City
Tussenbestemming en Motel was "yet" een andere typ van een goede vriend, valt goed mee.
Ik belde vooraf dat we tegen 7 zouden aankomen, en we waren verwacht. Vriendelijk volk aan de receptie, en naar boven in echt een tipsich motel zoals in de feuilletons (zei Olivier).
By the way, bij het uitladen gaf de 1 dollar frigibox een verdachte krak ...
Heel tof zwembad(je) met water dat zowat water op body temperature. Great.

We zijn dan eens na 8 uur gaan kijken naar de London Bridge en hebben daar gegeten in een leuk restaurant aan de oever. Olivier had een "halve" bbq-ed kip, massal groot dus, en ik een bbq-ed zalm.
Ik heb mijn eerste margerita en mojito geprobeerd van de vakantien. Zal wel niet de laatste zijn ...

Ondertussen was het half 10 en zijn we gaan slapen in het hotel. Het was 108 degrees Farenheit, lees 42 graden in de evening hier ... "Yeah, you're in the Desert" zeiden ze.
We hadden niet veel nodig om in te slapen.

Till next time voor het vervolg.
Morgen (of voor de Euro folks beter vandaag) 4 hour drive naar Sedona voor de jeeps en de Grand Canyon, waar het "Grand Hotel" en veel meer op ons wacht voor de volgende 2 nachten.
De Pink Jeep Tours mensen heb ik gisteren niet kunnen bereiken via de phone. Damn, hopelijk lukt het vandaag voor de jeep safari die een collega me heeft aangeraden.

Greetings uit de US van Olivier en Erik.

PS.: morgen ga ik eens proberen een foto op te laden hier, maar nu ben ik er nog niet aan toe ...
PSPS: voor diegenen die morgen woensdag van Bxl naar Antwerpen rijden, ze flitsen van Vilvoorde naar Rumst...

Posted by wuytserik 15:00 Archived in USA Tagged family_travel

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Comments

Dat zijn pas uitgebreide verslagen zeg. Van Calico ghost town had ik nog nooit gehoord, maar 'k ben even op het internet gaan kijken en 't ziet er wel tof uit. Hopelijk ben je niet teveel "ghosts" tegengekomen in de California Desert. Misschien zie je ze wel na wat Mojito's.

Ik heb gehoord dat er een zandstorm was vandaag in de buurt van Phoenix. Hopelijk niet te veel last van gehad, maar daar zit je waarschijnlijk nog ver vanaf.

Nog veel plezier met je jeep-safari.

by rverlinden

Hoi Rudy,
de jeepsafari was fun.
Wat de verslagen betreft, heb ik een pak tijd omdat ik het tijdsverschil nog niet verteerd heb, en toch wakker ben.
Geen zandstormen, wel Margerita's in het hotel hier en daarvoor een hevig onweer in de Grand Canyon, maar dat was voor we hier aankomen. Meer daarover in het volgende verslag.
Greetings,
Erik

by wuytserik

This blog requires you to be a logged in member of Travellerspoint to place comments.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint