A Travellerspoint blog

Dag 3 - 17 juli - Lake Havasu -> Sedona -> Grand Canyon

Vandaag -> te water, op de baan en af de baan (maar veilig) ...

sunny 28 °C
View Olivier & Erik's 2007 US Trip on wuytserik's travel map.

Vanmorgen eruit in Lake Havasu City.

Ons motel viel best mee voor de nacht. Nadat we aan de receptie (want daar ging alleen het 800 free nbr) de Pink Jeeps geboekt hadden, zijn we dan naar het eiland gereden in het Lake (via de London Bridge). De waiter van het restaurant had ons gisterenavond gezegd dat het watersport center van de Nautical Inn daar best ok was.

Daar aangekomen, hebben we eerst ons ontbijt genomen in de Naked Turtle Club, maar de naam was (spijtig genoeg) het enige dat naakt was ... Pancakes met aardbeien, lekker.

Te water
Next -> het water op met een Wave Runner (voor zij die het niet weten, een soort brommer op het water). Olivier mocht er spijtig genoeg zelf geen rijden/varen, want hij is maar 15 en het mag hier pas vanaf 16. De US folks zijn niet te vermurwem met smoesjes ...
Dan maar Olivier achterop bij mij voor een uur fun (gemiddeld 30 en af en toe 45 mph over het water is crazy). Juist opletten voor de golven van de andere boten, want dan spring je nog meer. We zijn iets het meer op de kleine Copper Canyon binnengevaren en daar wat gezwommen, dan verder tot Pilot Rock, maar strandje was maar kalmpjes. Dan terug naar de port.
Olivier heeft overigens ook een kleine 10 minuten voor zijn rekening genomen, want we hebben even gewisseld, maar niet voortvertellen aan de US mensen daar.17_juli_Wave_Runners.jpg

Op de baan
Dan iets voor één doorrijden voor een trip van toch bijna 4 uur naar Sedona, waarbij het laatste stuk een vrij kronkelige baan was tussen Flagstaff en Sedona. Hoogste punt 7300 voet.
Waar het traject gisteren door de Mojave desert ging, zitten we nu tussen de pine forests. Veel bomen dus (en brandgevaar wegens de droogte).
De suggestie van de frigo-box is prachtig, onze isimo modellen van 5$ en 1$ leven nog, en "ice" kan je overal kopen. De inhoud blijft "water" en diet-soda's.
Je mag maar 75 miles op de baan, maar als je geen 80-85 rijdt, dan komen de zware truckcombinaties je voorbij, en die mannen zijn nog onvriendelijker dan in Europe.

Van de baan
In Sedona waren we dan goed op tijd voor de Pink Jeep tours, die nemen u 2 uur het "Golden Arrow" pad op. Een collega had dit ons aangeraden en het was echt de moeite waard (Yves thanks hé!).
Veteraan chauffeurs namen ons door echte 4x4 padjes, en ook zonder de padjes, over de rode rotsen omhoog en naar beneden, waar gewone mensen zelfs te voet moeilijk naar beneden zouden gaan. Wild and crazy.17_juli_Pi..p_Tours.jpg
We zaten met 7 + de chauffeur in de jeep, toffe mensen uit San Diego en Maryland. Ze waren onder de indruk van ons gepland traject, en bevestigden beiden wat wij al dachten van de truckers.
Onderweg hebben we nog wat rotsen beklommen.
Olivier ... 17_juli_Oo..r_volgt.jpg en ik 17_juli_Steile_rotsen.jpg

Terug op de baan
De tank volgooien om 19 uur hier, want we zaten echt leeg (qua brandstof). Na een bijna 2 uur stretch kwamen we dan één uur na donker rond 21 uur aan in het Grand Hotel in de Grand Canyon.
De weg naar daar vanaf de Interstate is 90 km lang en recht. Niet veel meegemaakt ...
Het hotel heeft op het eerste zicht eigenlijk wat van zijn grandure verloren, maar de bedden zijn super goed, zegt Olivier. En dat is belangrijk.
We hebben hier (net zoals gisteren overigens) lekker gegeten. ('s middags slagen we over om ons lijn te sparen). De gegrilde zalm was weer prima. De porties veel te groot, maar dat is hier precies overal.

Nadien de auto uitgeladen (het regende ondertussen, ttz. drizzle!). Hopelijk is morgen alles ok met het weer. Als het alleen 's nachts regent heb ik geen bezwaar, want dat schijnt hier goed te zijn tegen de bosbranden.

Nu seffens nog wat surfen om onze trip(s) van morgen voor te bereiden. Het internet is hier echt het middel. Bookings voor het hotel waarin we zitten gaan gewoon beter via het internet, dan via de telefoon, zoals we konden horen aan de receptie.

Slaapwel, en tot morgen.
Olivier en Erik

Posted by wuytserik 16:00 Archived in USA Tagged family_travel

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Comments

Als we dit allemaal lezen, hebben we direct zin om onze koffers te pakken en te vertrekken. Die trip met de waverunner en de roze jeep ziet er tof uit. Ik wist niet dat je zo'n waaghals was in het rotsklimmen, volgens mij moeten jullie je in Hollywood kandidaat stellen als stuntmannen voor de volgende "mission impossible" film.
Nog veel plezier verder.

by rverlinden

This blog requires you to be a logged in member of Travellerspoint to place comments.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint